Celebrity

Сопственикот на страницата Rich Kids на Инстаграм откри колку му плаќаат за да ги објавува нивните слики

Фотографиите што можеме да ги видиме на овој профил на Инстаграм не се објавуваат туку така. Веб-страницата стана толку популарна меѓу младите што сопственикот на страницата може да наплаќа добро за секоја објава, а за овие млади богаташи е најмал проблем да ја издвојат таа сума буџетот.

Профилот „Rich Kids on Instagram“ беше покренат во 2012 година, по што се прослави, а функционира така што објавува фотографии од деца на богати луѓе кои сакаат да се фалат со својот луксузен живот и богатството во кое живеат.

Ја основаше 19-годишниот Џејмс Ајсон кога тој објави фотографија од 15-годишниот Захари Дел, син на компјутерскиот милијардер Мајкл Дел, кој беше фотографиран со приватниот авион на неговиот татко, додека патуваше на некоја егзотична локација. И така, сè започна. Некои го мразат овој профил, други сакаат да го гледаат затоа што им дава увид во животот што повеќето никогаш нема да го доживеат. Досега, профилот собра околу 377 илјади следбеници, а објавувањето фотографија на него не е бесплатно.

Џејмс Ајсон бил фасциниран од светот на богатите кога го основал профилот, а живеел во сосема друга спротивност – пораснал со самохрана мајка и биле толку сиромашни што делеле еден кревет. Таа прва фотографија што ја објави му отвори нов свет и иако веќе ја нема на неговиот профил затоа што тато Дел се налути на децата што објавуваа толку многу приватни работи на социјалните мрежи, а денес објавувањето фотографија на оваа страница е статусен симбол.

За да заврши нечија фотографија на оваа страница, тие треба да платат 2000 долари. Се разбира, ова е најмал проблем за овие богати деца.

Напиши коментар