Hi-Tech

Споредба на четирите модели на iPhone 12: Разлики помеѓу iPhone 12, Pro, Pro Max и Mini

По едномесечно доцнење поради појавата на КОВИД-19, Apple конечно го објави своето најново семејство на iPhone за време на виртуелен настан преку Интернет во вторникот. Тие вклучуваат iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro, и сите имаат 5G конекција, магнетна подлога брендирана како MagSafe што може да се закачи на голем број додатоци и нов керамички дисплеј кој ветува дека ќе биде потрајен.

Со толку многу уреди, може да стане малку збунувачки, за тоа што ги прави овие уреди различни едни од други. Општо, iPhone 12 и 12 Mini се двата најприфатливи телефони во низата и имаат двојни задни камери. Двата Pro модели се највисоки и најскапи iPhone-и. Покрај третата телефонска камера, тие имаат и LiDar скенер за моделирање и откривање на предмети

За целосен преглед на iPhone 12, погледнете во табелата подолу, каде што можете да ги видите нивните спецификации рамо до рамо.

IPHONE 12, 12 MINI, 12 PRO AND 12 PRO MAX Спецификации

Apple iPhone 12Apple iPhone 12 MiniApple iPhone 12 ProApple iPhone 12 Pro Max
Display size, resolution6.1-inch OLED; 2,532×1,170 pixels5.4-inch OLED; 2,340×1,080 pixels6.1-inch OLED; 2,532×1,170 pixels6.7-inch OLED; 2,778×1,284 pixels
Pixel density460ppi476ppi460ppi458ppi
Dimensions (inches)5.78 x 2.82 x 0.29 in.5.18 x 2.53 x 0.29 in.5.78 x 2.82 x 0.29 in.6.33 x 3.07 x 0.29 in.
Dimensions (millimeters)146.7 x 71.5 x 7.4mm131.5 x 64.2 x 7.4mm146.7 x 71.5 x 7.4mm160.8 x 78.1 x 7.4mm
Weight (ounces, grams)5.78 oz.; 164g4.76 oz.; 135g6.66 oz.; 189g8.03 oz.; 228g
Mobile softwareiOS 14iOS 14iOS 14iOS 14
Camera12-megapixel (wide), 12-megapixel (ultra-wide)12-megapixel (wide), 12-megapixel (ultra-wide)12-megapixel (wide), 12-megapixel (ultra-wide), 12-megapixel (telephoto)12-megapixel (wide), 12-megapixel (ultra-wide), 12-megapixel (telephoto)
Front-facing camera12-megapixel12-megapixel12-megapixel12-megapixel
Video capture4K4K4K4K
ProcessorApple A14 BionicApple A14 BionicApple A14 BionicApple A14 Bionic
Storage64GB, 128GB, 256GB64GB, 128GB, 256GB128GB, 256GB, 512GB128GB, 256GB, 512GB
RAMUndisclosedUndisclosedUndisclosedUndisclosed
Expandable storageNoNoNoNo
BatteryUndisclosed; Apple lists 15 hours of video playbackUndisclosed; Apple lists 15 hours of video playbackUndisclosed; Apple lists 17 hours of video playbackUndisclosed; Apple lists 17 hours of video playback
Fingerprint sensorNo (FaceID)No (FaceID)No (FaceID)No (FaceID)
ConnectorLightningLightningLightningLightning
Headphone jackNoNoNoNo
Special features5G enabled; MagSafe; water resistant (IP68); wireless charging; dual-SIM capabilities (nano-SIM and e-SIM)5G enabled; MagSafe; water resistant (IP68); wireless charging; dual-SIM capabilities (nano-SIM and e-SIM)Lidar scanner; 5G enabled; MagSafe; water resistant (IP68); wireless charging; dual-SIM capabilities (nano-SIM and e-SIM)Lidar scanner; 5G enabled; MagSafe; water resistant (IP68); wireless charging; dual-SIM capabilities (nano-SIM and e-SIM)
Price off-contract (USD)$829 (64GB), $879 (128GB), $979 (256GB)$729 (64GB), $779 (128GB), $879 (256GB)$999 (128GB), $1,099 (256GB), $1,299 (512GB)$1,099 (128GB), $1,199 (256GB), $1,399 (512GB)
Price (GBP)£799 (64GB), £849 (128GB), £949 (256GB)£699 (64GB), £749 (128GB), £849 (256GB)£999 (128GB), £1,099 (256GB), £1,299 (512GB)£1,099 (128GB), £1,199 (256GB), £1,399 (512GB)
Price (AUD)AU$1,349 (64GB), AU$1,429 (128GB), AU$1,599 (256GB)AU$1,199 (64GB), AU$1,279 (128GB), AU$1,449 (256GB)AU$1,699 (128GB), AU$1,869 (256GB), AU$2,219 (512GB)AU$1,849 (128GB), AU$2,019 (256GB), AU$2,369 (512GB)

Напиши коментар