Free zone

Тест: Проверете дали сте ментално силна личност

Во продолжените следат 15 работи кои менатално силните луѓе не ги прават. Сепак, никој не е совршен и сите ние имаме тешки моменти во кои можеби сме скршиле некои од овие правила. Се додека не се повторуваат, можете да се наречете силна личност.

1. Опседнување со минатото

2. Останување во познатото или „безбедната зона”

3. Избегнување промена

4. Ограничено размислување

5. Дозволување на други луѓе да носат одлуки за нив

6. Завидување на успехот на другите

7. Размислување за шансите за неуспех

8. Самосожалување

9. Задоволување на луѓето по секоја цена

10. Обвинување на себеси, за нешта кои се вон нивна контрола

11. Фокусирање на своите слабости

12. Дозволување да бидат погрешно сфатени

13. Повторување на грешките

14. Одбивање помош од други луѓе

15. Прерано откажување.

Напиши коментар