Celebrity

“Tinny Pretty Things” – Нова серија исполнета со многу мистериозни заплети!

Netflix добро знае што сакаме. Новата серија Tiny Pretty Things пристигна на овој стриминг сервис минатата недела и – сосема очекувано – веќе е на врвот на листата на најгледани серии.

Заплетот е сместен во измисленото балетско училиште, Archer, во Чикаго и има сè што ја прави една мистерија добра: драма, љубовни врски и секако – убиство.

За што станува збор во серијата Tiny Pretty Things?
Серијата е базирана на истоимената книга, напишана од Сона Хараипотра и Дониел Клејтон. Ги следи студентите на елитната балетска академија, кои се подготвени на сè за да ги остварат своите соништа. Кога велиме сè, мислиме – сè: нож во грб, манипулации и саботажи, се само дел од она за што се подготвени ликовите од серијата.

Главниот заговор се случува кога некој ќе ја гурне балерината Каси Шор од покривот на училиштето. Токму тогаш, новата ученичка доаѓа во училиштето…

Кој игра во серијата Tiny Pretty Things?

За разлика од многу други серии во кои играта е главна тема, тука актерките и актерите се професионални играчи. Невеа ја игра Кајли Џеферсон, Бете ја толкува улогата на Касимере Жолет, Џeун ја игра Даниела Норман. Тука се и Бренан Клост како Шејн, Мајкл Хсу Росен како Набил и Дејмон Џилеспи како Калеб.

Напиши коментар