After Midnight

Три магични реченици за решавање на сите конфликти во врската

Емотивните врски честопати можат да бидат напнати, полни со нервоза, нерешени сметки и пренагласени емоции. Сепак, не станува збор за недостаток на љубов, туку за мали недоразбирања, судир на мислења или едноставно лош ден за некој од вас двајцата.

Од друга страна, постојат начини на кои расправиите можат да се претворат во конструктивен разговор, а насилните конфликти во решавање на проблеми. Сè се базира на неколку едноставни реченици, кои се отворен повик за примирје.

Не разговарај така со мене!

Иако звучи заповеднички, оваа реченица е сигнал до партнерот да ја повлече сопирачката. Всушност, тоа е барање што ќе го испратите до вашиот партнер, со цел да го преиспита неговото однесување и да се обиде да ве слушне, без напнатост и притисок.

Можеме ли да разговараме за тоа?

Ако веќе сте го забележале проблемот, јавете му се на вашиот партнер да го решите заедно. Ако зборувате смирено и разумно, нема проблем што не можете да го решите.

Ајде да направиме вака…

Ако веќе сте изразиле лоши емоции, започнете од почеток. Се смиривте и сега е потребно да ја прекинете непријатната тишина. Предложете заедничка активност што ќе ве релаксира, забавува и пред се повторно ќе ве приближи.

Љубовта е засолниште и мир, затоа научете да го канализирате својот гнев, спуштете ја топката и разговарајте со вашиот партнер. Научете да слушате и зборувате за да ве чуе. Заборавете на егото и дадете се од себе, во тој случај ништо повеќе нема да биде невозможно.

Напиши коментар