After Midnight

Три начини на кои тој искрено покажува колку е заљубен во вас

Љубовта може да го „донесе во ред“ и најневнимателното момче! Тој ќе стане најдобрата можна верзија од себе поради неа. Знае дека неговата партнерка заслужува толку многу. Тој знае дека вистинската љубов не е лесно да се замени. Знае дека ако љубовта на неговиот живот исчезне, тој никогаш повеќе нема да може да најде девојка како неа.

  1. Покажува почит
    Тоа е основата за сè што следи.

Ако момчето не ја почитува девојката со која е во врска – ако ја гледа само како нешто малку повеќе од предмет за исполнување на своите фантазии – тој дефинитивно не ја сака.

Можеби копнее по неа – но, не ја сака.

Кога момчето навистина ја сака својата партнерка, двајцата се еднакви во неговите очи.

Тој тогаш нема да се однесува со неа како да треба да ги почитува неговите заповеди, да се покорува на неговите вредности и волја.

Ќе ја доживее како личност која има свои идеи, ставови и чувства и ќе го почитува тоа.

  1. Искрен е
    Има премногу момчиња кои можат да стават многу убедливи маски.

Тие ќе ги кажат сите вистински работи за да изгледаат како „совршени мажи“.

Но, кога едно момче навистина сака некоја девојка, тоа не е ни опција.

Тој нема само да ја „игра играта“ и да излегува на состаноци со намера за чисто физичка врска.

Ќе се држи до своите вредности, дури и ако го повлечат во спротивна насока. Зошто?

Затоа што ја знае вредноста на искреноста во врската.

Нема да ја доведе во заблуда својата партнерка, за подоцна да ја разочара.

Тој ја сака и затоа е искрен.

  1. Се сеќава на важните работи
    Кога едно момче е заљубено, тој не ги заборава клучните работи за својата партнерка. На пр. какво кафе сака и која е нејзината омилена песна. Се разбира, тој се сеќава на нејзиниот роденден и нивната годишнина.

Зошто не би се сетил на тоа?

Љубовта е едно од најважните опсесивно природно однесување на човекот.

Тоа е всушност здраво – додека љубовта е реципрочна.

Напиши коментар