After Midnight

Три причини поради кои една девојка може да се одлучи да ја прекине врската

Досега најмногу ги гледавме девојките како напуштени суштества, пишувавме совети за закрепнување по раскинувањето и пронајдовме различни начини да ги мотивираме сингл девојките, но сепак, овој пат нè интересираа главните причини поради кои една девојка може да се одлучи да сврти грб и да си замине.

Вие сте два света

Откако ќе престанете да носите розови очила, во моментот кога вашата заљубеност треба да прерасне во љубов, и треба да го прифатите вашиот партнер таков каков што е, почнувате да сфаќате дека вие двајца дефинитивно сте два света и дека врската навистина нема иднина. Во моментот кога ќе го сфатите ова, ќе заминете, бидејќи во еден момент ќе ви стане јасно дека немате ниту време ниту енергија, што сакате да ја потрошите на нешто такво.

Тој е незрел

На почетокот ви се допаѓаше неговото детско однесување, но кога прашањата за иднината се вмешаа во вашата врска, ви стана јасно дека тој не може да ги следи вашите планови и дека скоро ништо не сфаќа сериозно. Му дадовте шанса, разговаравте со него, но ништо не се смени и само сфативте дека мора да ја влечете таа врска, што е прилично исцрпувачки, па затоа би било најдобро да се стави крај на сето тоа.

Заедно сами

Често се случува да останеме во врска дури и кога сè ќе згасне, од навика или страв дека никогаш нема да најдеме некој што ќе може да нè прифати на сличен начин. Во таа смисла, стануваме осамени во врската, веќе ја нема таа блискост, енергија или емоција. Еден од најсилните аларми кај девојката е кога се чувствува осамена покрај својот сакан маж. Тогаш таа знае дека е вистинско време да замине мирно.

Напиши коментар