Free zone

Три работи кои момчињата веднаш ги забележуваат кај тебе – ова остава најголем впечаток!

Твоите заби

Забите ги откриваат нашата возраст, здравје и некои црти на личноста. Ако пиеме многу кафе, пушиме или не одржуваме хигиена, има големи шанси другата личност да го прочита тоа од нашата насмевка.

Начинот на кој се изразуваш

Начинот на кој зборуваме ги открива нашите социјални рамки во кои пораснавме, како и образованието. Многу луѓе, попознати како „граматички нацисти“, не можат да издржат кога некој погрешно изговара некои зборови, како на пример „чим“ наместо „штом“ или „смисол“ наместо смисла“.

Твојата самодоверба

Нашето ниво на самодоверба му открива на другата личност дали сме емоционално стабилни. Ставот кон нас значително влијае на квалитетот на врската, и ако не сме позитивни кон нас самите, не можеме да бидеме исти кон другата личност, затоа не е изненадувачки што сме повеќе склони да ‘паднеме’ на луѓе кои пукаат со самодоверба.

Напиши коментар