Free zone

Уличната уметност цвета на празните улици, еве што препорачуваат уметниците

Графитите испратија силни и шарени пораки кои ќе останат дури и откако ќе помине пандемијата. Уличните уметници решија да ги искористат празните улици за да создадат комеморативни графити. Некои од нив испратија порака за важноста на изолацијата, други ги нацртаа здравствените работници како херои, а други испратија политички пораки.

Напиши коментар