After Midnight

Вистинската љубов не е бајка

Никогаш немојте да молите некого да биде дел од вашиот свет, ако местото до вас е позиција за која се потребни напори. Заслужувате некој достоен да седи на престолот. Заслужувате некој што ја знае вашата вредност. Кога ќе најдете таква личност, сте нашле вистинска љубов…

Вистинската љубов не е бајка. Не е само романса, кратка и минлива, како шарен летен цвет што се суши, откако сонцето ќе зајде зад облаците.
Не, тоа е нешто свето, безвременско и длабоко. Како корените на дрвото, кои цврсто се држат за земјата под него, вечно разгранувајќи и растејќи во надеж, посегнувајќи по ветувањата што пламнат на хоризонтот.

Вистинската љубов не е површна. Таа не ги милува само линиите на лицето и телото.

Не, таа љубов е врежана во душата и е врежана во самото јадро на коските.

Ова не е легенда или мит ниту бајка за добра ноќ.

Не, ова не е приказна за голема и легендарна љубов, запишана на небото и изречена во ѕвездената светлина, вечно блескајќи. Ова е сјаен светилник што ја покажува насоката; компас во најтемните ноќи, секогаш светол и секогаш блескав, надвор од времето и просторот.

Напиши коментар