Astro&Horoscope

Во декември ни пристигнува настан кој астролозите го чекаат 800 години – Тежок период за Бикот, Вагата и Овенот

Во последните 200 години, Големата конјукција скоро секогаш се појавувала во земјените знаци, но сега, на 21 декември 2020 година, Јупитер и Сатурн ќе се усогласат во знакот на Водолија. Овој настан е толку редок, што последен пат се случил во средниот век, односно пред 800 години.

Енергијата на Водолијата е револуционерна и носи вистинска конфузија. Се фокусира на општото добро и затоа се можни подениечни ломови. Во ваква констелација, најголема криза и земјотреси во нивните светови ќе почувствуваат Овните, Биковите и Вагите.

БИК
Нервозата ќе го достигне врвот овој месец. Сепак, размислете и зачувајте ја вашата постоечка работа, без оглед на тоа што мислите дека заработувате малку. Обидете се да бидете смирени и љубезни кон деловните партнери и шефови. Емоционалната ситуација се комплицира, бидејќи ги одложувате проблемите, така што сè се натрупува.
Некои Бикови може да детектираат неверство или дека нивниот партнер започнал да се дистанцира од нив. Се разбира, искрениот разговор може да биде ефикасен, па затоа треба да ги решите сите сомнежи. На некои Бикови им се отвараат нови емотивни настани.
На слободните им претстои убаво познанство, но сепак запознајте се подобро пред да влезете во врска.

Кога станува збор за здравјето, одморете се повеќе и одете на масажи.

ВАГА
Во првиот дел од месецот, може да имате компликации на работа каде што може да доживеете стрес. Некои грешки се провлекоа поради вашата прекумерна релаксација. Неопходно е да не се вознемирувате и бурно да реагирате, да бидете смирени и да не влегувате во конфликти. Некои Ваги можат да добијат пари од повеќе извори, така што тоа не ви создава проблем.

Овој месец може да дојде до прекин на бракот или врската, ако сте биле незадоволни подолго време. Изразете го целото ваше незадоволство од пријателите и партнерот, па кој ќе остане со вас ќе биде вистинско чудо.

Ќе бидат изразени многу конфликти и нетолеранција. Овој месец, вие избирате што сакате и како сакате, а храброста е многу насилна и агресивна. Слободните Ваги имаат можност да стапат во врска со личност преку работа.

Кога станува збор за здравјето, внимавајте на кожата, можни се алергиски реакции.

ОВЕН
Многу Овни би можеле да бидат на загуба, па затоа се препорачува да ги подмирите долговите. Не се препорачува да започнете нешто ново во бизнисот овој месец. Вашиот владетел Марс ќе биде негативно аспектиран со Плутон, затоа не се препорачува да се прават некои работи насилно и агресивно. Бидете трпеливи пред ги завршите работите. Емотивно, големи одлуки можат да се случат кај зафатените Овни.

Може да има криза и недоразбирање од страна на партнерот. Некои проблеми се предизвикани од децата, додека други се од пари. Имате поддршка од пријателите и родителите.

Можеби ви е пријатно и ефикасно да размислите сами без совет на другите. Слободните Овни имаат можност да запознаат зрела личност, затоа не донесувајте избрзани одлуки, туку подлабоко запознајте се.

Кога станува збор за здравјето, сè е во ред, но бидете активни и тренирајте.

Напиши коментар