After Midnight

Затворени сте дома? Мастурбирајте!

Луѓето се занимаваат со реалноста која ни заповедува да останеме дома во нашите тинејџерски станови на неколку различни начини: Некои од нас не можат да се чувствуваат помалку роговидно. Другите стануваат нервозни со партнерите. Па, дами и господа, би сакале да ви го претставиме едноставното решение. Мастурбирање, многу повеќе мастурбирање.

Според директорката на „Satisfyer“, Мегвин Вајт, оргазмот „ослободува„ ве тера да се чувствувате добро “како што се ендорфинот, серотонинот и окситоцинот, кои помагаат во олеснување на стресот, намалување на анксиозноста и баланс на расположението“. Таа додава дека се покажало дека оргазмизмот ја одржува функцијата на мозокот остар и фокусиран, помага во намалување на ризикот од кардиоваскуларни заболувања и го намалува ризикот од фаќање настинка или грип со активирање на клетките познати за борба против болести и заразни болести.

Може ли твојата чаша вино да го стори сето тоа? Нормално дека не.

Следниот пат кога ќе се почувствувате вознемирено или анксиозно благодарејќи му на COVID-19, не заборавајте дека има друг начин да се занимавате. Само допрете се. И додека печењето леб е поактуелно за на Инстаграм, има нешто и во вршењето на активност која е буквално само за вас. Уживајте 😉

Напиши коментар