After Midnight

Зошто е добро да се биде сингл: Понекогаш ова е личен избор, а не сплет на околности!

Во последно време зборувавме многу за тоа како да ги направите вашите односи поздрави и подобри, но ги занемаривме оние кои се моментално сами. Затоа, денес ќе ја споделиме со вас нашата визија за осаменоста и ќе разгледаме кои се причините зошто осаменоста во моментов е подобар избор за вас. Ние нема да заборавиме да погледнеме наназад на фактот дека осаменоста е начин на живот за сè поголем број луѓе, а тоа некако мора да се запре.

Како што има многу парови кои се лудо за заљубени, така има и многу кои се сами. Дали се среќни или несреќни поради тоа, е индивидуална работа.

Не можеме да кажеме дека осаменоста е секогаш ваш избор, но во повеќето случаи тоа е така. Многумина од вас веројатно сега ќе искоментираат дека ниту една разумна личност свесно не избира да биде сама, но грешите. Љубовта е подготвеност да се дадете себе си целосно и да не очекувате ништо за возврат и можност да ја прифатите другата личност токму онаква каква што е, ако навистина ја сакате. Не можете да се вклучите во таков процес, кој е исцрпен и бара напор, ако не сте подготвени за тоа, поточно ако не сте подготвени да пуштите друга личност во вашиот живот.

Повеќето луѓе размислуваат токму на овој начин и тоа е најздравиот начин на размислување. Ако не сте го пронашле местото во вашиот живот, кадешто и покрај сите ветрови, ќе стоите цврсто, затоа што сте исполнети на сите животни фронтови, да пуштите некого во животот е ризична одлука, а теренот е лизгав.

Ова е така, затоа што за да ги сакате другите, прво мора да се сакате себеси, а за да се сакате себеси, мора да си го доведете животот во ред, мора да се опкружувате со луѓе кои ве задоволуваат, да ја работите работата што ве исполнува, да го негувате вашиот карактер, да стекнете образование… Би било себично да дозволите друга личност да влезе во вашиот живот и да барате од неа, наместо да ве запознае, да се бори против вашите несигурности. Таквата врска може да ве повреди, но и ништо добро да не излезе од него.

Друга работа за која размислува секоја сингл личност е подготвеноста да ја напушти својат зона на комфор. Кога сте се навикнале на вашиот простор, на вашиот мир веќе подолго време, сакале или не, со текот на времето станувате себични и неподготвени некој да ви го узурпира просторот или да ви го наруши мирот. Затоа, ви треба исцрпен разговор со себе, во кој ќе се соочите со оваа ситуација и ќе донесете одлука кога ќе бидете подготвени да пуштите некој во животот, со кого ќе го изградите вашиот мир заедно.

Кога ќе ги разгледаме двете основни причини за осаменост, се појавува третата, најмалку проблематична. Каде да запознаете личност што ви одговара доволно за да ја пуштите во вашиот живот? Ова е најлесниот начин да го решите овој проблем: треба да излезете меѓу луѓе, а сè друго е комбинација на чудни околности, на кои едноставно треба да им се препуштите.

За да најдеме бисер во школка, мора да отвориме многу од нив, но пред сè, треба да направиме свој бисер длабоко во себе. До тогаш, сосема е во ред да бирате осаменост, бидејќи кога ќе заблескате, ќе осветлите нечие лице, но пред сè, сопственото!

Напиши коментар