After Midnight

Зошто е важно да комуницирате со партнерот: За секој проблем треба детално и темелно да се зборува

Заедничкиот живот на две лица кои се сакаат, не значи само споделување простор за живеење, оброци и финансиски обврски. Ова подразбира подлабока врска, разбирање, врска што ја создадале токму тие две лица, комуникација, која е клучна и постојана инвестиција.

Се разбира, ќе има моменти кога ќе помислите дека живеете со тотален странец, но ако постојано вложувате напор и ја развивате таа суптилна нишка на препознавање, нема да пропуштите ниту една мисла или расположение на вашиот партнер, што нема да можете да ги забележите и да реагирате на време.

Психолозите тврдат дека кога партнерот во врската се чувствува осамен, тој реагира и активно бара начин да ја воспостави изгубената врска, така што нивната врска нема да стане студена и оддалечена нема да дојде до потенцијално прекинување.

Колку повеќе време поминува, ситниците, кои на почетокот на врската се навистина мали нешта, стануваат големи камења, на кои паровите неизбежно се сопнуваат, а за да го избегнете тоа, потребно е да ја негувате врската и да разговарате, да запомните детали и да се обидете никогаш да не дозволите вашиот сакан да не го почуствува вашето отсуство, затоа што ако дојде до разделба, првото прашање што ќе си го поставите сигурно е: Кога станавме толку далечни?

Здравата комуникација, поврзаноста и малите нешта се сè што ја прави врската силна, но и што може да ја разниша, на вас е да направите избор и да ја раскинете вашата врска, или да ја направите уште посилна, но запомнете, сè додека другата некој упорно се бори за вас, нема причина да свртите грб и да ја затворите вратата, затоа што на љубовта секогаш треба да и се дава шанса.

Напиши коментар