Free zone

Зошто вашиот бивш не може да ви биде добар пријател?Машко-женското пријателство е ретко само по себе, особено кога двајцата веќе ја доживеале интимната страна на приказната. Еве неколку од причините зошто вашето „дружење“ може да биде извор само на вашата имагинација.

Иако сте останале драги едни на други и во пријатно сеќавање (и можеби поради тоа), пријателството меѓу вас е едноставно неостварливо. Машко-женското пријателство е ретко само по себе, особено кога двајцата веќе ја доживеале интимната страна на приказната.

Ако сте тој што негува романтични чувства, обидете се да се дистанцирате. од него. Нема повеќе излегување на кафе и опуштено дружење во неговата соба, на кревет со мемориска перница и душек на кој се сеќава & rsquo; твоите милувања. Таквата врска лесно ќе прерасне во пријателство со привилегии, со други зборови. Тоа сигурно нема да му пречи, но нема да го натера ниту да се предомисли. Исходот од приказната: вие двајца нема да бидете повторно заедно, и ќе се чувствувате отфрлени и повредени на крајот, а уште повеќе; во поголема мера отколку што беше случај за време на вашето вистинско раскинување.

Ако е тој е сеуште  заљубен во тебе,остави нека се жали на своите пријатели и на неговата лоша судбина,а ти држи се на пристојна дистанца.Иако ти е жал затоа што тој пати за тебе,твојата близина може да му даде само лажна надеж.Потребно е да се стави точка на тоа поглавје и да се продолжи понатаму.
Запомнете, пријателството се заснова на взаемна доверба и искреност. Кога тоа не е случај, нема разговор за дружење по раскинувањето. Комуникацијата е многу важен фактор, затоа недоразбирањето и недостатокот на теми за разговор сами по себе повторно ќе ве оддалечат едни од други.

Напиши коментар