Free zone

12 напуштени места ширум светот кои изгледаат прекрасно

Сè старее и се распаѓа, па дури и зградите. Ова особено се случува кога никој не се грижи за нив. Светот е полн со примери на некогаш убави згради кои сега се трошни и обраснати со вегетација. Се чини дека природата ги зеде под свои закрила.

Има нешто волшебно во ваквите градби. Како да се наш портал во времето кога се создадени, но и на некое дамнечно време кога на нивно место се неоѓала дива природа, потполно непријателска за човекот.

Ние собравме за вас фотографии од напуштени згради кои изгледаат како да се од бајка. Уживајте во нивната убавина во продолжение

  1. Дрво кое расте во напуштен силос
  1. Синтра, Португалија
  1. Напуштена катедрала во Франција
  1. Пруга во шумата
  1. Напуштен хотел во Европа
  1. Напуштена готска катедрала во Португалија
  1. Старо скалило во шума, Честерфилд, Њу Хемпшир
  1. Куќа од бајките во Норвешка

Заринкан германски истражувачки брод, Соломонски острови

Напуштен замок, Ирска

Град на замоци, Турција

Јапонски воен авион од Втора светска војна, Гуам

Напиши коментар