Astro&Horoscope

Ризици и многу несогласувања ги очекуваат овие три хороскопски знаци – Ретроградниот Меркур ќе владее сè до средината на февруари

Оваа година, Меркур ќе се најде во ретроградно движење 3 пати. Првото започнува на 30 јануари и ќе трае до 20 февруари.

Меѓутоа, ако останете свесни за сегашниот момент и не се оптеретувате со мисли за неизвесностите што ве очекуваат во иднина, можно е да излезете од овој циклус на Меркур како посилни и поподготвени за новите животни победи.

Еве ги трите знаци на предизвици и ризици за време на ретроградниот Меркур:

БИК
Ретрограден Меркур ќе има особено силно влијание врз полето на вашата кариера. Може да има одложувања, пропуштени рокови и недовршени проекти, како и предизвици во комуникацијата со колегите и претпоставените.

Наместо да донесувате ненадејни одлуки и потези, искористете го ова време да ги преиспитате вашите идеи или да го исчистите вашиот план од недостатоци. Негувајте ја самодовербата и бидете внимателни, а ако вложите напор, сè ќе си дојде на свое место.

ЛАВ
Лавот го очекува напнатост на полето на емоционалните врски. Можни се турбуленции во љубовта, а дискусиите од минатото повторно стануваат главна тема на разговор. Обидете се да ја набљудувате ситуацијата објективно и да ги контролирате негативните емоции.

Без оглед на сите околности, најдобриот начин да се реши овој предизвик е да научите како да го слушате вашиот партнер за време на разговорот. Подобро е да се соочите со проблемите веднаш, наместо да ги прикривате.

СТРЕЛЕЦ
Комуникациските предизвици можат негативно да влијаат на вашиот социјален живот. Бидете внимателни какви зборови кажувате и како им се обраќате на блиските луѓе. Брзањето е вашиот главен непријател во овој период.

Размислете пред да кажете одредени зборови, бидејќи во овој период можни се конфликти. Пронајдете внатрешен мир и комуникацијата ќе се подобри.

Напиши коментар