After Midnight

Психолог објаснува зошто мажите изневеруваат: Поради ова и најверните се впуштаат во неверство

Кога станува збор за изневерување, жените ја бараат вината во себе, а тоа е сосема погрешно, вели психологот и брачен терапевт, Марк Петерсон. Причината зошто мажите изневеруваат често нема никаква врска со вас, туку со емоционалните проблеми со кои се соочуваат.

  1. Не сите мажи знаат како да комуницираат во врската

Да, тој може да биде успешен во сите области од животот, но кога се во прашање емоциите, се претвора во дете. Кога ќе се појават проблеми во врската, мажите генерално се повлекуваат и избегнуваат разговор. Психологот објаснува дека ова е многу чест случај.

Кога ќе се појават проблеми, мажите се повлекуваат и наместо да се справат со нив, тие бараат забава на страна. Наместо да разговара со вас, тој ќе избере да не прави врева. Ќе бара друга жена и ќе го надомести она што му недостасува во врската.

  1. Тие се желни да се докажуват

Многу мажи ги обожаваат своите жени, но и покрај големиот секс и loveубов, тие постојано треба да обрнуваат внимание на другите девојки и честопати оние мажи кои имаат сè во врската, одлучуваат да пре adубат. Тој изневерува затоа што е несигурен во себе и има потреба да се докажува и да бара потврда за својата машкост.

За жал, ако на мажот му се чини дека нешто недостасува во врската со текот на времето, тој повеќе би сакал да најде утеха на страна, отколку да собере сили да ви признае дека има проблем од емотивна природа. Психологот објаснува дека ова правило не важи за сите мажи, но дека најчеста причина зошто дури и најверните сакаат да најдат среќа кај друга жена.

Напиши коментар