Astro&Horoscope

3 хороскопски знаци кои „никогаш не грешат“ – барем така мислат

Веројатно сте запознале или сте имале некој што мисли дека е секогаш во право, дури и кога не е. Овие хороскопски знаци имаат тенденција да мислат дека нивното мислење е секогаш најважно, па затоа тие често им се спротивставуваат на другите. Тие по природа се такви, секогаш мислат дека се во право.

  1. Девица
    Девиците се брилијантни. Со нив управува Меркур, планетата на интелектот и размената на информации. Тие секогаш презентираат интригантни факти и ве опсипуваат со својата духовитост. Можеби се посакувани гости кога станува збор за охрабрувачки разговор, но ако се впуштите во длабоки разговори со нив може да наидете на пречка.

Тие апсолутно секогаш ќе ви предложат нешто или ќе ви дадат упатства за тоа како сте можеле да направите нешто подобро. На пример, „Ако додадете оцет во таа вода, вашите цвеќиња нема да венеат“ или „Дозволете ми да ви покажам подобар начин да ги исечете авокадото“. Девиците ве сакаат и ценат, но едноставно секогаш мора да бидат во право.

Иако некој друг може мирно да ве гледа како готвите, Девицата гледа потенцијална несреќа во начинот на кој држите нож и слично.

  1. Лав
    За гордите Лавови единствената работа полоша од грешката е да признаат дека не се во право. Огнените знаци влеваат страст и моќ во секоја област од нивниот живот.

Лавовите сакаат да се забавуваат, сакаат да го докажуваат својот талент на другите и тоа го докажуваат и самите себе. Овие верни знаци стојат покрај нивните пријатели, семејство и секако, со свои сопствени мислења.

Кога Лав зборува и ќе сфати дека некој го слуша и разбира, тој ќе биде исполнет. Тој е многу веројатно најимпресивен во собата, но неговото мислење мора секогаш да се слуша и најважното секогаш мора да биде како што вели тој. Не постои поинаку.

  1. Водолија
    Како воздушни знаци, тие се длабоки мислители кои ги доведуваат во прашање убедувањата и практиките што другите ги следат инстинктивно. Кога зборувате со Водолија, секогаш постои „зошто“. На пример, „Зошто некои животни се миленичиња, а други вечера?“, „Зошто општеството ја цени науката повеќе од уметноста?“ И слично. Водолиите сакаат да видат промени во нивниот свет. Секој што не споделува иновативни идеи и мислења со нив, греши и со тоа ја губат можноста да ги разберат другите.

Напиши коментар