Free zone

5 трикови за шминкање што треба да ги знаете

Волшебен триаголник


Нанесувањето коректор само на оние делови од лицето каде што е потребно може да изгледа најбрзо и најлесно, но има уште подобар начин. Користете коректор за да нацртате триаголник така што најдолгата страна да биде под окото. Спуштете го горниот дел од триаголникот до почетокот на носот. Бришење на коректорот во кожата со прстите или сунѓер. На овој начин ќе го намалите црвенилото под и до очите и визуелно ќе го издолжите лицето.


Нагласете го тој дел на лицето со бела или светкава сенка (highliter)


За белата или светкавата сенка да дојде до израз, прво нанесете бел молив за очи за очи на капакот. Ајлајнер ќе создаде цврста, непроѕирна основа и ќе ја нагласи секоја нијанса на сенка, дури и најсветлата.

Трик ефект на димен поглед


Најлесен и наједноставен начин за smoky eye стилот е да нацртате „тараба“ од надворешната страна на очниот капак со молив. Потоа размачкајте го моливот со прстите. Продолжете да цртате „тараба“ и размачкувајте ја додека не ја добиете саканата нијанса.

Како да добиете совршени усни секој пат


Користете моливче за усни (иста нијанса како карминот) за да нацртате „X“ во средината на горната усна. Потоа нанесете кармин на вообичаен начин. Ова е најбрзиот и најлесен начин да направите усните да изгледаат совршено секој пат.

Направете гел за очи за помалку од 20 секунди


Загрејте го моливчето 1 секунда на кибрит или полесен пламен. Почекајте петнаесет секунди за да се излади. Потоа исцртајте ги очите со вашиот нов гел за очи за да постигнете модерен и донекаде мистичен изглед на очите.

Напиши коментар