Astro&Horoscope

6 причини зошто луѓето родени во МАРТ се толку посебни

Сивите зимски денови завршуваат, а воздухот сè повеќе мириса на пролет. Одлично е да се биде мајка овој месец и прилично одличен месец за да се родат бебиња. Еве што науката ни кажува за луѓето родени во март:

 1. Брзо напредуваат во работата
  Луѓето родени овој месец особено брзо напредуваат на работа. Истражувањата покажуваат дека повеќето директори на компании се родени во овој месец.

Истражувањето спроведено меѓу 375 директори открило дека дури 12,5 проценти од нив слават роденден во март.

 1. Помалку е веројатно дека ќе бидат кратковиди Студија спроведена на 300.000 војници покажа дека децата родени во лето имаат поголем ризик да бидат кратковиди отколку децата кои не се родени во летните месеци. Пролетните деца многу поретко ќе бидат кратковидни.
 1. Тие се природно оптимисти
  Студија од 2014 година покажа дека бебињата родени во март (и нивните врсници од април и мај) во основа се родени оптимисти. Тие имаат вроден позитивен став кон животот.
 2. Тие имаат помал ризик од астма
  Прашина и полен има во изобилство во овој период од годината, што може да биде непријатно за страдалниците од алергија, но одлично е за бебињата родени овој месец. Според истражувањето од 2015 година, децата родени во март имаат помала веројатност да развијат астма бидејќи нивната изложеност на прашина во првите месеци од животот го зајакнува имунитетот.
 3. Веројатно ќе биде ноќна птица
  Една студија за спиење покажа дека децата родени во пролет и лето најверојатно ќе бидат ноќни птици во зрелоста, но нема да сакаат да легнуваат рано како бебиња.
 4. Оптимистички Риби или страствен Овен
  Овие два астролошки знаци се познати по својата решителност, односно страст. Бебињата родени помеѓу 1 и 20 март се оптимистички Риби, додека оние родени по 20 март се огнени и страствени Овни.

Напиши коментар