Astro&Horoscope

Aко имате вакви „маани“ – поинтелигентни сте од другите !

И интелигентните луѓе имаат свое здравствени, љубовни и други „обични“ проблеми.

Ве заморуваат празни муабети
Ако сте крајно уморни од празени муабет – тоа е затоа што вашиот мозок е преплавен со големи и важни идеи. Темите што ве интересираат главно вклучуваат уметност, наука и филозофија и тие не се појавуваат многу ретко кога разговарате со некого.

Треба да разговарате со слични луѓе за да можете да разменувате идеи за важни работи.

Вие мислите повеќе отколку што зборувате
Бидејќи вашиот мозок е „мрежен“ за да ги бара сите можни решенија и одговори на одреден проблем, можеби ќе ви треба повеќе време од „обична“ личност да го дадете своето мислење или да дојдете до заклучок. Ако не сте сигурни дека имате вистински одговор или брилијантна идеја, веројатно нема да зборувате воопшто.

Најголем проблем за вас е фактот дека луѓето околу вас не се запознаени со начинот на кој работат вашите мисли и многу често се збунуваат или мислат дека сте чудни, незаинтересирани или интровертни.

Работата ви здодевна
Потребата вашиот мозок постојано да се соочува со предизвици и нови идеи може да ја претвори вашата работа во вистинска досада кога ќе ја исцрпите целата креативност од неа. Притоа, вашиот шеф може да биде полн со недоразбирања за сите идеи што ги имате затоа што тој само сака да ја заврши работата.

Понекогаш се парализирате кога треба да реагирате.
Тешко е да се биде мислител во свет каде што секој само ја зграпчува и цени акцијата повеќе од одличните идеи. Бидејќи сте постојано опседнати со нови идеи, можеби ќе го промашите тој акционен импулс. За жал, луѓето можат да го збунат ова со мрзеливост.

Луѓето мислат дека социјално сте неприлагодливи
Ако не сакате разговор, често молчите или не сте инспирирани од изџвакани идеи, луѓето имаат тенденција да мислат дека сте социјално лошо прилагодени.

Тешко е да се заљубите
Вашата потрага по љубов е со повисоки критериуми затоа што сте повнимателни, аналитички размислувате и сте независни од другите. Бидејќи ви недостасува спонтаност, вашите симпатии можат брзо да го изгубат интересот.

Напиши коментар