After Midnight

Ако на вашата порака нема одговор веќе подолго време – Ова се трите можни причини за тоа

„Зошто не одговори на мојата порака? – е прашање што сè уште доминира во разговорите на жените.

Одговор од култура
Повеќето момци се подготвени да вложат малку напор и да одговорат на неколку пораки поради пристојност. И како што сè си има свои граници, тој ќе се повлече кога ќе му здодее.

Вашата порака не е единствената
Само затоа што неговата порака е единствената работа за која размислувате, не значи дека ситуацијата е иста со него. Мажите имаат тенденција да дејствуваат „на неколку страни“, и ако вашите пораки се игнорирани, тие едноставно не се приоритет.

Нешто подобро се појавило
Се обидувате да го привлечете неговото внимание, но веројатно не сте единствените. Ако порано се чинеше заинтересиран, а сега веќе не е, најлогичен заклучок е дека повеќе не го интересирате.

Веројатно се појавил некој што му е поинтересен, и во такви ситуации, најпаметно е да продолжите понатаму – и да го зачувате своето достоинство.

Напиши коментар