Free zone

Ако сакате да задржите – ослободете

Најголемото откритие е: за да задржите нешто или некого, треба да го пуштите. Тоа е таков парадокс. Главната работа е да го направите тоа во вашата глава. Навистина да го ослободите.

Оставете нешто да се случи без оглед на вашата силна желба. Дајте некому за право да постапува како што сака и како што одговара. Внатре, прифатете го и согласете се со тоа. И продолжете да го живеете својот живот.

,,Многу често, приврзаноста станува зависност, а со неа, се губиш себе си”.

Ова се однесува на сите зависности: цигари, алкохол, игри, човек. Кога не можете да живеете и дишете без тоа. Затоа треба да знаете како да испуштите сè. За да биде вистински свој.

Дозволете им на сите право на слободна волја. Тоа е мирно, сигурно убедување дека со или без некого, според што или кому сте имале голема потреба, и покрај сè ќе бидете добро.

Важно е да не бидете врзани за резултатот. Затоа што никој не е должен да се согласи со вас. Колку и да ви изгледа лош, неразумен и несоодветен нечиј избор, тоа е само ваша проценка. Ваша неподготвеност е да им дадете на другите право на сопствено мислење, сопствени чувства и свои постапки.

Вие не сте обврзани да се согласите со тоа дејство. Но, дури не треба да преземате одговорност да ја промените таа мисла или да објасните како тоа чувство не е во ред.

Единственото нешто што можете да го промените е да продолжите да го живеете животот. Токму тоа сте обврзани да го сторите.

Напиши коментар