Free zone

Балерината танцува на мраз на вистинско лебедово езеро

Руска балерина од светски познатиот театар „Марински“, изведува сцени од Лебедовото езеро на Чајковски и тоа не на сцената, туку на замрзнатиот Фински залив.

Ова е начин на Илмира Баграутинова да се спротивстави на изградбата на пристаништето во заливот Батареинаја, популарна плажа на околу 100 километри западно од Санкт Петербург, вториот по големина град во Русија.

Баграутинова танцуваше на -15С и ги објави своите видеа на Интернет. Како што објасни за Русинката на Би-Би-Си, Екатерина Венедиктова, таа се надева дека нејзиниот настап ќе спаси вистински лебеди кои се гнездат во заливот.

Видео во продукција на Катерина Хинкулова.

Напиши коментар