Free zone

БИДЕТЕ СВОЈ МАЈСТОР: Трикови кои ќе ви помогнат да ги средите ВЕЃИТЕ дома

Повеќето од нас претерувавме со веѓите и тогаш не знаеме како да ја поправиме новата ситуација, а тоа е особено проблем кога немаме време да одиме во козметички салон.

Тешко е да бидете свој мајстор, особено кога станува збор за веѓите, кои се едни од најчувствителните области за дотерување.

Обидете серум за раст

Серумот ќе ги зајакне фоликулите и растот на веѓите, преку стимулирање на циркулацијата, а во исто време ќе ја обнови и зајакне постоечките влакненца. Многу е важно да бидете упорни, бидејќи серумот ќе ги даде своите резултати само по шест до осум недели.

Чешлајте ги веѓите

Најлесната работа што можете да ја направите е да ги чешлате веѓите во насока на раст. Заборавете на чешлањето нагоре, наместо тоа, исчешлајте ги над областа каде што нема влакна.

Исцртајте ги

Цртањето на веѓите во потемна нијанса ќе даде илузија на поцелосни веѓи. Можете да одите кај козметичар за да го направи тоа за вас или можете сами да го пробате дома со помош на комплет за исцртување.

Напиши коментар