Astro&Horoscope

Бик, Лав и Скорпија до 20 февруари мораат да внимаваат на секој чекор што ќе го направат

Бик
Бидете многу внимателни и посветени на работа во следните неколку недели. Бидејќи овој ретрограден период на Меркур влијае на вашиот сектор на кариерата, лесно може да се појават недоразбирања и слаба комуникација на работното место. Ќе ја почувствувате тензијата помеѓу желбата да напредувате во проектите и да ги поминувате препреките предизвикани од ретроградниот Меркур.

Не форсирајте ги работите и избегнувајте нови потфати на работа или сериозни разговори за вашата професионална иднина. Наместо тоа, фокусирајте се на ревидирање на старите проекти и проверете двапати пред да кликнете на „send“.

Лав
Бидете внимателни, овој ретрограден период на Меркур е насочен кон вашиот љубовен живот. Старите рани меѓу вас и вашиот партнер (или поранешниот) би можеле повторно да се појават. Исто така, веројатно се недоразбирања во комуникацијата, затоа обидете се да не ги сфаќате зборовите премногу лично и бидете внимателни во начинот на кој се изразувате, бидејќи за време на овој транзит лесно може да се извадат работите од контекст.

Колку и да е стресно, овој ретрограден пресврт во вашите блиски односи е всушност добра работа – затоа што може да ви помогне да најдете подобра рамнотежа со вашиот партнер и да ги разјасните проблемите што можеби се криеа под површината.

Скорпија
Ова ретроградно патување веројатно ќе има многу емотивно влијание врз вас. Превирањата со членовите на семејството или несигурноста од детството може да исплива на површина, затоа бидете подготвени да се соочите со чувствата што произлегуваат од тоа.
Исто така, можеби ќе треба да се соочите со некои несогласувања во вашиот дом, затоа обидете се да бидете смирени доколку има расправија.

Најважно за оваа ретроградна работа е да имате простор за повлекување и чувство на разбирање додека се справувате со вашите емоции. Контактирајте ги доверливите пријатели за морална поддршка.

Напиши коментар