After Midnight

Четири едноставни објаснувања за тоа зошто жените понекогаш не можат да ги разберат мажите

Веројатно многу пати сте помислиле дека не ја разбирате вашата посилна половина. Експертите тврдат дека тоа е сосема нормално, затоа што машкиот мозок функционира поинаку од женскиот.

Зошто е способен само за една работа?

Експертите веруваат дека жената има повеќе корпус калозум, ткива што ги поврзуваат левата и десната комора, отколку мажот. Затоа жената може да работи неколку работи истовремено, а мажот може да се фокусира само на една активност.

Зошто често заборава?

Жената има 15 проценти поголема сива маса од мажот, што придонесува за подобро запомнување и анализа. Жената полесно ќе се сети на некој важен датум или каде се наоѓа некој предмет.

Зошто му е важен изгледот?

Веројатно многу пати сте чуле дека мажите се визуелни суштества, а жените се емотивни. Човек е заведен од она што го гледа. Зошто е така? Експертите велат дека „сексуалниот процесор“ во машкиот мозок е повеќе од 2 пати поголем од истиот дел во женскиот мозок.

Зошто не сака долги разговори?

Жената има подобар стил на изразување и подобро чувство за избор на зборови. Додека жената зборува, двете хемисфери на мозокот работат, додека кај мажот е зафатена само левата страна.

Напиши коментар