After Midnight

Да се смирите со поранешното момче или не ? Ако тоа навистина го сакате, држете се до овие 3 правила!

Социјалните мрежи во голема мера ја обликуваа нашата сегашност. Ние ги обвинуваме за погрешното влијание што го имаат врз помладите генерации, меѓутоа, тие, меѓу другото, влијаеја на многумина повторно да ги сретнат своите поранешни љубови и да размислат повторно да влезат во врската.

Не е невообичаено овие врски, благодарение на фактот дека тие имаат минато, да преживеат, па дури и да завршат во брак.

За разлика од новата врска, старите проблеми во поранешната врска може да започнат да се појавуваат. Ако размислувате да ја обновите врската со старата љубов, имајте на ум дека треба да ги следите овие три правила за таа да биде успешна.

НЕ РАЗМИСЛУВАЈТЕ ПРЕМНОГУ ЗА ТОА

Откако првичниот ентузијазам што ве натерал да се поврзете со поранешниот партнер попушти, не дозволувајте да анализирате премногу грешки од минатото, ниту причините што довеле до раскинување. Можеби ве изневерувал кога сте имале 17 години, но тоа не мора да значи дека ќе го стори истото и на 37. Можеби сте биле премногу млади и не сте знаеле колку сте си значеле еден со друг.

НЕ РАЗМИСЛУВАЈТЕ ВО НАСОКАТА – ВЕЌЕ ТЕ ПОЗНАМ

Исто како што се сменивте после 5, 10, па дури и 15 години откако раскинавте со бившиот/ата, така и тој/таа се смениле и физички и интелектуално. Лесно е да подлегнете на старите обрасци при повторно поврзување со некого затоа што сте сигурни дека знаете сè за нив. Дајте си шанса да го запознаете повторно. Може пријатно да ве изненади.

БИДЕТЕ СИГУРНИ ДЕКА ГО САКАТЕ ТОА

Пред сериозно да започнете со авантурата за помирување со поранешниот, проверете дали навистина го сакате тоа и дали го правите тоа од вистинските причини. Проценете ја моменталната состојба и запрашајте се дали тој е личноста што ја сакате во вашиот живот. Можеби сте доживеале болен раскин, развод или загуба на близок член на семејство и чувствувате дека ви треба некој, но дали е поранешниот?

Напиши коментар