After Midnight

Дали ја знаете разликата помеѓу ЉУБОВТА И СТРАСТА ?

Љубовта и страста лесно се мешаат, а оние што ја почувствувале на своја кожа знаат дека страста многу брзо гори…

Дали некогаш сте биле во врска со некого и сте одбиле да одите на вечера или во кино само затоа што не ви се допаѓало тоа што го носи ? Ако се срамевте да ве видат заедно и претпочитавте да останете дома, тогаш нешто не е како што треба.

Не е сè во сексот, туку и во комуникацијата

Дали сте забележале дека ве интересира само секс, но не и разговор? Дали повеќе сакате да го оставите вашиот партнер веднаш по сексот отколку да ја поминете ноќта со него / неа и да го поминете утрото заедно? Ако не сакате искрено да ја слушате таа личност и да зборувате за вистински чувства, тогаш тоа е само страст.

Љубов е кога размислувате за иднината, не само каде утре ќе излезете

Ако планирате одмор и ако во ниту еден момент не ви паднало на ум каде вашиот партнер би сакал да оди, тогаш можеби тоа не е „тоа“. Љубов е кога ја вклучувате таа личност во вашите планови. Без разлика дали станува збор само за излегување или за движење, неговото мислење е важно за вас.

Колку ви е важен изгледот?

Ако ви се допаѓа изгледот на таа личност наутро кога ќе се разбуди без спиење, тогаш тоа значи дека има нешто многу повеќе од само страст. Кога станува збор за страста, нечија убавина може да не фасцинира и тогаш може да се случи целосно да го игнорираме карактерот на таа личност.

Љубовта не тера да ги одржуваме работите „вистински“

Со страст нема да го покажете своето вистинско лице. Наместо тоа, само ќе ги скриете своите недостатоци како што „ змијата ги крие своите нозе“ и ќе ја убедите другата личност на секој начин дека сте совршени.

На почетокот на врската, секој се претставува во најдобро светло, но по некое време, има многу преправања и ние само сакаме да бидеме тоа што сме. Ако другата личност не може да прифати повремена маана и се повлече веднаш штом се појави проблемот, тогаш тоа е причина за тревога.

Напиши коментар