After Midnight

Дали сте подготвени за нова врска? Одговорете на овие четири прашања и дознајте

Колку време е навистина потребно за целосно закрепнување по раскинувањето на врската? За жал, точен одговор не постои.

Сепак, знаеме одличен начин како да ви помогнеме да се сфатите и да одлучите да го поминете периодот пред вас во потрага по љубов или разговор со себе.

Дали се обидувате да ги задоволите другите?
Не дозволувате да ја напуштите куќата без шминка, дури и ако мразите да се шминкате? Дали се обидувате да изберете секси облека за излегување, иако со задоволство би сакале да одите во широка маица и стари фармерки? Постојано ги надминувате сопствените желби за да ги задоволите другите луѓе, а тоа е очигледен знак дека не се прифаќате себе си. Додека не ја сакате својата индивидуалност и не научите да ги цените вашите јаки страни, ќе биде тешко да изградите здрави односи.

Можете ли да замислите живот надвор од врска?
Имаме тенденција да ја гледаме осаменоста негативно и тоа е наша вина. Обидувајќи се да ја пополните внатрешната празнина што се појави по паузата, се обидувате да изградите сè, без соодветно да разберете што се случило. Неуспешните романси формираат маѓепсан круг. Паузата е одлична можност да се запознаете и да посветите време за наоѓање хармонија со надворешниот свет. Ваквите моменти се важни за формирање на личноста. Игнорирањето може да доведе до емоционална криза.

Дали сè уште размислувате за поранешниот партнер?
Малку е веројатно дека обидот да се “префрлите” на друго момче ќе биде крунисан со успех. Порано или подоцна, вашиот нов избраник ќе сфати дека сте се согласиле на состанокот само за да го заборавите бившиот на некое време – затоа што вашата врска нема да има безгрижна леснотија и искреност, којашто треба да е присутна помеѓу двајца љубовници.

Дали чувствувате дека не сте се опоравиле целосно од токсичната врска?
Дали по разделбата со првиот, имавте чувство на гадење кон спротивниот пол? Не можете да го решите тоа без помош на психолог. Пред да влезете во нова врска, треба да размислите што го предизвикало вашето незадоволство и како може да се избегне во иднина.

Напиши коментар