Free zone

Дали ве чека успех во животот: 13 (чудни) знаци кои ја откриваат вистината

Успехот не мора да значи дека сте паметни, способни или привилегирани.
Успехот е многу субјективна работа и тоа обично значи да го живеете животот во согласност со тоа што сте всушност.
Сепак, успехот не значи дека сте нужно премногу паметни, способни или привилегирани, туку дека прво сте свесни за сè што не е во ред во вашиот живот, имате силно чувство за вашите недостатоци и желбата да ги промените.

Еве 13, донекаде чудни индикатори, кои покажуваат дали ве чека успех во животот.

 1. Вие сте свесни за сè што не е во ред во вашиот живот: Ако знаете што треба да направите, прво мора да започнете од она што не треба да го правите. Чувството дека нешто не е во ред доаѓа од интуицијата. Она што ги исполнува нашите животи и ни покажува како треба да живееме се токму работите што не сакаме да ги правиме.
 2. Знаете што сакате да постигнете, иако не знаете како да стигнете таму: Не станува збор за „како“, туку за „што“. Ако сакате љубов во животот, тоа го знаете, но не знаете како да го постигнете. Важно е да ја побарате љубовта и не очекувајте да ја пронајдете во првата личност што ви се допаѓа, која можеби е и не соодветна за вас. Истото важи и за работата или која било друга цел во животот.
 3. Знаете кој сте, иако можеби не го исполнувате вашиот потенцијал: Не е толку важно да знаете што сакате – важно е да знаете кои сте. Да се ​​запознаете себеси како личност е основа на секој успешен живот.
 4. Она што го правите секој ден, доведува до исполнување на вашите цели: Секој ден правите мали задачи кои на крајот ја градат вашата личност – слушање музика, пишување, контакт со други луѓе.
 5. Непотребно се плашите од работата што ја сакате: ќе забележите дека луѓето кои поседуваат некаков талент обично не одат наоколу и бараат одредено признание за нивната работа. Тие сами себе се наградуваат, правејќи го она што ги исполнува.
 6. Вие сте многу чувствителни: Премногу се грижите, мислите, како да претерувате во сè. Овие не се само обични мисли, туку сенка што ја попречува вашата креативност, свесност и продуктивност.
 7. Колку повеќе работите, толку сте повеќе мрзливи: Овој факт може да биде изненадувачки, но тој всушност е многу важен. Ако не си дадете пауза и време за опоравување, одмор и релаксација одреден период, ќе изгорите. Малку мрзеливост не може да повреди и тоа е она што одржува рамнотежа во работата.
 1. Подготвени сте да жртвувате: Знаете дека не можете да направите се што сакате и подготвени сте да се откажете од нешто во животот со цел да се фокусирате на важните работи. Без разлика дали е дека нема да излегувате во град ако имате работа или викенд посветите на хоби за кое се грижите, подготвени сте да го сторите тоа за успех.
 2. Носете го искуството со вас: Без разлика дали некој ви го скршил срцето или сте наишле на некоја пречка во животот на која не би можеле да влијаете, имате лузни кои можат само да ве направат подобри и да ви помогнат да се изградите во уште посилни и подобри личности.
 3. Чувствувајте се непријатно лесно: Не удобно се чувствува утеха, туку луѓе на место. Луѓето кои паднале во рутина се чувствуваат среќни. Непријатноста е таа што ве тера и затоа е многу важна за успехот.
 4. Сфатете се сериозно: Луѓето обично ја споменуваат сериозноста во негативен контекст, како да не сте опуштени или реални. Но, мора сериозно да се сфатите себеси за да постигнете нешто во животот, а на некој што тврди поинаку му пречи само вашата посветеност.
 5. Понекогаш ве плаши да се грижите многу за себе: Оваа грижа значи дека сте независна личност, по ваш сопствен избор или поради други околности. Не живејте во лажно верување дека некој секогаш ќе биде тука за да ве извлече од неволја доколку се плеткате. Вие сте целосно одговорни за вашиот живот.
 6. Не верувате во работа од соништа: Не живеете во илузија дека можете да го замислите вашиот совршен живот. Подготвени сте да се обидете и ако не успеете, започнете одново, прифатете ја непријатноста и напорната работа, скокнете од вашата удобна зона и видете некои други работи на кои не сте навикнати.

Напиши коментар