Celebrity

Ешли Тисдејл открива дека операцијата на носот било најтрауматичното искуство коешто го доживеала

Ешли Тисдејл откри дека била мета на критики по операцијата на носот во 2007 година.

„Ова е тема која воопшто не е нова, а иако сакам да бидам искрена со мојата заедница, сè уште не сум ја допрела“, напиша таа во есејот на својата веб-страница за животниот стил на Френше.

„Заклучок: Тоа беше многу трауматично искуство за мене и се уште ме прави многу емотивна“.

Актерката откри дека не размислувала многу за операција на носот, што ја направила поради сериозни здравствени проблеми.

„Да бидам јасна, не се работеше за промена на мојот изглед“, објасни Ешли. „По неколкуте посети на лекар во врска со моите здравствени проблеми, тие одлучија дека треба да ми помогнат. Бев млада и не размислував многу за тоа, па реков, зошто да не? “

„Не ми беше голема работа, ниту, едвај чекав да се оперирам“, додаде таа. „Од друга страна, не ги осудувам оние кои со нетрпение ја очекуваат оваа операција – ваше тело, ваш избор.“

По операцијата, дежурните критичари ја направија личност која „не се сака себеси“, што е далеку од вистината.

„И тогаш и сега сум горда на себе“, истакна Тисдејл, додавајќи дека пластичната хирургија не била нормализирана во општеството тогаш, како и сега.

„Кога се оперирав, бев под лупа, осудена и се срамев што го сторив тоа. Се чувствував лошо поради операцијата и долго време бев несигурна“, рече таа.

Таа го заврши текстот со заблагодарување на своите обожаватели кои „секогаш и дозволуваа да биде искрена и ранлива без осуда“.

„Кога само другите жени би можеле да и пристапат на оваа тема на ист начин, веројатно би чувствувале помалку срам, а многу повеќе љубов“, заклучи таа.

Напиши коментар