Celebrity

Фантастичниот Метју Меконахи бил сам 52 дена во пустината да ја напише својата биографија

Еден од најпопуларните холивудски актери Метју Меконахи го сподели своето искуство на апсолутна осаменост со цел да ја напише и заврши својата автобиографија.

Филмската sвезда реши да го напушти домот, пријателите и семејството и да помине 52 дена во пустината во Тексас, со цел да има мир и концентрација да ја заврши книгата „Greenlights“.

Ова дело е сè уште едно од најпродаваните во Америка, а Метју детално го опишува неговото растење, созревање и искуство во филмот.

Животот во Австралија – искуство од пеколот
Како осумнаесетгодишен тинејџер, тој одлучи да замине во Австралија на студентска размена, а тоа искуство го опишува како „живот од пекол“, меѓу другото, и поради семејството во чиј дом престојуваше. За разлика од Тексас, каде беше најпопуларен и најзгоден студент, сопственик на спортски автомобил и момче на најубавата девојка во градот, со одењето во Австралија сето тоа исчезна.

Во тоа време, никој не сакаше да се дружи со новодојденецот, му дадоа прекар „Мачка“, што не му се допаѓаше, а на училиште мораше да носи униформа како и другите ученици.

Неговото ново семејство живееше на 106 километри северно од Сиднеј, тој мораше да го почитува „полицискиот час“, му беше наредено да го задржи своето мислење за себе, тој работеше на шест работни места, вклучително и работа на банкарски советник и асистент во закон канцеларија

Си пишував писма сам на себе за да се охрабрам
Наскоро станал вегетаријанец и тежел само 58 килограми и вели дека си напишал писма за да се охрабри. Размислувал да стане војник и да го ослободи Нелсон Мандела.

  • Бев во када секоја вечер пред зајдисонце, си реков дека сум добро и дека станува збор само за големи културни разлики – опиша холивудскиот заводник, додавајќи дека враќањето во Америка и откажувањето значело дека тој е слабак кој не го почитуваше сопствениот збор.

Во неговата автобиографија, тој се сеќава и ја открива приказната за злоупотребата што ја доживеал на 18-годишна возраст, а исто така опишува и зошто полицијата го уапсила на забавата во неговата куќа уште во 1999 година.

Метју Меконахи глумеше во неколку филмови и доби Оскар за неговата фантастично одиграна главна машка улога во филмот „Dallas buyers club“.

Напиши коментар