Astro&Horoscope

Финансиите им се слаба страна – Луѓето родени во овие хороскопски знаци обожаваат да трошат пари!

За нив, финансиското планирање е навика на здодевните луѓе, па сè прават спонтано. Тие честопати одат во минус, се задолжуваат и трошат повеќе пари отколку што заработуваат. Луѓето родени во овие четири хороскопски знаци претеруваат со трошењето пари.

Риба

Рибите постојано го надминуваат својот буџет затоа што сакаат да трошат на други. Тие секогаш се корисни, дури и кога тоа значи дека нема да имаат доволно за себе. Рибите едноставно не размислуваат за парите и ги трошат целосно ирационално.

Стрелец

Стрелците ги привлекува нивниот прекумерен оптимизам над границите на реалноста. Тие планираат и остваруваат работи за кои апсолутно немаат пари, но секогаш се снаоѓаат некако. Нивните намери се добри, но тие се едноставно несовесни.

Близнаци

Близнаците се најнеодговорниот знак. Невозможно е да се контролираат во кој било сегмент од животот, а особено во финансиите. Живеат водени од познатата „еден е животот“ и се однесуваат така, па од месец во месец добиваат лути повици и мејлови од банката или од луѓето од кои позајмиле пари.

Овен

Овните често го надминуваат својот буџет бидејќи шопингот е начин на утеха за нив. Тие ги рационализираат своите трошоци во нивните умови, но реалноста е малку поинаква. Сепак, Овните се многу интелигентни, па кога ќе се згусне, тие ја смируваат топката и престануваат да трошат.

Напиши коментар