Free zone

ФРЕКВЕНЦИЈА 528 Hz – Привлекува ЉУБОВ

Како да се доживее фреквенцијата на љубовта?

Сè на овој свет се состои од енергија и секоја енергија вибрира на одредена фреквенција на енергија. Овие фреквенции имаат различни ефекти врз нас, во зависност од видот на енергетската фреквенција.

Иако некои фреквенции можат да направат да се чувствуваме под стрес или умор, други можат да направат да се чувствуваме мирни и блажени. Една таква фреквенција на заздравување е 528 Hz која е позната и како љубовна фреквенција. Тоа повикува на напредок, смиреност, заздравување и чувства на убов.

Неверојатна моќ на 528 Hz

Се вели дека оваа фреквенција е многу силна, толку силна што може дури и да го поправи оштетувањето на ДНК на една личност (или животни, растенија) и може да ги врати силите на рамнотежата на природата.

Силата на вибрациите беше длабоко разбрана од физичарот и научник Никола Тесла, кој тврди дека со ограничување или елиминирање на некои штетни енергетски вибрации, можеме значително да ги намалиме шансите за заболување. Затоа, соодветно е да се знае кои енергии се добри, а кои се особено лоши.

Фреквенции на Солфеџо

Солфеџо фреквенциите се поголема група на добри вибрации од кои љубовната фреквенција е само една. Овие фреквенции беа формално организирани околу X век и имаат моќ да ја зголемат енергијата, позитивноста на луѓето и предметите во рамките на звучниот опсег.

Овие фреквенции му се потребни на нашето тело за одржување рамнотежа. Тие се:

936Hz – Оваа фреквенција ќе ви овозможи да се поврзете со сродна душа.

852Hz – Оваа фреквенција ви помага да развиете интуиција и да ја видите вистината.

741Hz – Оваа фреквенција ви овозможува да исчистите енергија и да учествувате во решавање проблеми.

528Hz – се смета дека оваа фреквенција е способна да поправи ДНК, да привлече љубов, па дури и да привлече чуда во животот.

417Hz – Оваа фреквенција ви помага да се справите со промените на поконструктивен начин.

396Hz – Оваа фреквенција ја отстранува вината и ви помага да ги постигнете целите.

Кои се фреквенциите на солфеџо и како тие ги зголемуваат нашите вибрации?

Фреквенција што го чисти морето

Во 2010 година, научната работа беше спроведена од истражувачи од Ванкувер, кои ги проучуваа ефектите на излевањето нафта во Мексиканскиот Залив, познато и како истурање нафта БП. Откриле дека фреквенцијата 528Hz има неверојатно заздравувачко дејство врз сите физички нешта. Таа успеа да ја исчисти областа во рок од 1 км за само 24 часа!

Други важни фреквенции

Фреквенцијата 444, иако не е дел од класичната скала Солфеџо, сепак е многу моќна лековита енергија затоа што ја стимулира срцевата чакра.

Фреквенциите од 62-68 Hz се исто така одлични за враќање на моќта на физичките тела.

Како да ги користите овие фреквенции на заздравување

Најдобар начин е едноставно да ги слушате оние фреквенции произведени преку специјални музички органи, гонгови, садови за пеење и слично.

Напиши коментар