Free zone

Фризерите советуваат: Без овие 3 работи, не можете да имате долга и убава коса


Еве неколку клучни рутини за нега на коса
Грижата за долга коса не е лесна, но напорот вреди.

Сепак, професионалните фризери предупредуваат дека зависи исклучиво од вашите навики дали косата секогаш ќе биде убава и свиленкаста.

Важно е да се обрне внимание на три клучни рутини за нега на коса.

Чести фризури
Вообичаено е верувањето дека почестото скратување на косата помага во нејзиниот брз раст. Сепак, колку често треба да ја кратиме?

Експертите се согласуваат дека тоа е помеѓу 8 и 12 недели. Правењето долги интервали помеѓу две фризури е контрапродуктивно иако косата ќе стане подолга. Значи, станува сè поштетно и тогаш е потребно повеќе да се скрати.

Обидете се да ја исушите косата природно.

Преса, фигаро, фен за коса
Честото стилизирање на косата со топлина негативно ќе влијае на нејзиниот квалитет. И колку е поздраво, толку повеќе ќе расте.

Понекогаш овие алатки за стајлинг се неопходни, но секогаш кога имате повеќе време, одлучете се за помалку штетни начини да го поправите.

Витамини
Витамини А, Б, Ц, Д, Е, цинк, фолна киселина и биотин можат да помогнат во подобрување на состојбата на косата, истакнуваат експертите. Студиите покажаа дека тие можат да ја подобрат целокупната состојба на косата.

Постојат и омега 3 и 6 масни киселини.

Напиши коментар