Free zone

ГО НАНЕСУВАТЕ ПОГРЕШНО! Еве како Црвениот кармин изгледа СОВРШЕНО дури и неколку часа по шминката!

Црвениот кармин е толку ефикасен што многу девојки, со соодветна боја на коса и тен што мора да бидат беспрекорни, не мора да користат никаква друга шминка, освен можеби нежна нијанса на пудра или крема за тонирање.

Сепак, најголемиот проблем, дури и со квалитетните кармини, е што може да се види многу брзо кога ќе се излиже, така што бојата на внатрешната страна на усните која е и помека изгледа неуредно.

Пред да започнете, подгответе: црвен молив за усни, црвен кармин, марамче, пудра и ако сакате сјај за усни.

Следете подолу чекор по чекор како да го нанесете црвениот кармин.

  1. Нанесете црвен молив на целите усни
  2. Ставете марамче на усните за да го фиксирате моливчето
  3. Ставете пудра во прав на усните
  4. Нанесете црвен кармин и сјај за усни по желба

Напиши коментар