Astro&Horoscope

Годишното време во кое сте родени открива многу за вашиот карактер

Тука не станува збор за астрологија, туку за низа временски фактори и услови што се јавуваат кога сте во утробата на вашата мајка, како и оние во првите денови од вашето раѓање.

ПРОЛЕТ

Ако сте родени во март, април или мај, истражувањата покажуваат дека сте најоптимистични и имате можност да процените било каков предизвик. За нив, проблем е можноста за раст и развој на повеќе нивоа.

Од друга страна, кога нивниот оптимизам ќе се сруши, тие стануваат склони кон депресивно расположение. Истражувањето спроведено во 2012 година на 58.000 луѓе во Велика Британија покажа дека луѓето родени во мај се најподложни на депресивно расположение, додека ноемвриските „деца“ имаат најмал ризик од такви состојби.

ЛЕТО

Студиите покажуваат дека луѓето родени во лето се најамбициозни и најхрабри. Тие имаат исклучителна верба во себе, оптимизам и сила да се соочат со сите препреки. Сепак, ненадејна промена на расположението е исто така можна кај нив – варира од голема среќа до голема тага.

Летните деца сакаат да бидат во центарот на вниманието, но тие не се отпорни на критики. Нивната ненадејна промена на расположението трае кратко и не значи дека се склони кон биполарни нарушувања. Дури е потврдено дека луѓето родени во август имаат најмал ризик од оваа состојба.

ЕСЕН

Луѓето родени за време на есента се мирни, хармонични и достоинствени. Иако за време на есента врне дожд и времето е мрачно, луѓето родени во овој период од годината се најмалку склони кон депресивно расположение.

Сепак, тие се многу раздразливи, но не ги кријат своите чувства, па лесно се ослободуваат од негативните емоции и продолжуваат понатаму.

ЗИМА

Студиите покажуваат дека многу познати и влијателни луѓе се родени во зима, па затоа зимските деца може да се сметаат за креативни и имагинативни суштества. Тие не се толку раздразливи како луѓето родени во есен, но имаат тенденција да ги потиснуваат емоциите што може негативно да влијаат на нивното ментално здравје.

Тие обично имаат развиена самодоверба, но исто така се склони кон перфекционизам. Секоја грешка ја сфаќаат како личен неуспех, а ваквиот став им го отежнува постигнувањето на она што го сакаат.

Напиши коментар