Astro&Horoscope

Избегнувајте кавги со нив: 5-те најголеми кавгаџии во Зодијакот

Како да разговарате со луѓе кои не се рационални во некои ситуации и се секогаш се подготвени за експлозивна расправија.

Препознавањето таков карактер може да ви помогне навремено да избегате од расправии во кои не сакате да учествувате.

Лав
Лавовите се жестоки, драматични и можат да бидат најголеми противници кога станува збор за несогласувања. Дури и ако работата може да се реши по мирен пат, Лавовите ќе бараат начин да го поттикнат и засилат несогласувањето, особено ако ги погодите на ранливо место.

Тие можат да користат вербален сленг, обвинувања или дури да се претворат во физичка пресметка. Најдобар начин да се заврши дискусијата со Лавовите е да се заземе позиција на „извинување“ и да се избегнат теми што би можеле да го поттикнат нивниот гнев во иднина.

Бик
Биковите се тврдоглави, но тие нема да започнат расправија ако не се согласите со нив. Тие можат да се расправаат со часови и никогаш нема да признаат дека погрешиле, бидејќи се премногу убедени во фактот дека секогаш се во право. Тие можат брзо да ги бранат своите постапки, затоа бидете подготвени да попуштите во борбата со Бикот.

Скорпија
Разговорот со нив може брзо да прерасне во епска кавга, дури и пред да сфатите. Ако ги ,,боцнете”, ќе ја охрабрите нивната гласна и бесна самоодбрана.

Тие се исто така многу пребирливи за она што го зборуваат, па ако се расправате со нив, тие најверојатно ќе ве повредат, што може да предизвика лутина и ескалација на ситуацијата и кај вас. Имајте на ум дека Скорпиите никогаш не пропуштаат можност да кажат нешто навредливо.

Близнаци
Тие се многу непредвидливи. Нивното расположение може да се промени во секое време, особено ако ги вознемирувате кога се посветени на себе. Тие се многу одбранбени, а ескалацијата на конфликтот ќе ги охрабри целосно да се „исклучат“ и да ве игнорираат, сè додека е потребно. Ако се карате со Близнаци, вашите уши ќе експлодираат бидејќи во повеќето случаи тие ќе продолжат неуморно да се караат.

Рак
Треба да бидете особено внимателни кога разговарате со Рак. Тие се многу емотивни и чувствителни. Затоа, оваа особина може да ги направи експлозивни. Со една забелешка дека ги повредивте, можете да создадете ситуација за која ќе ви бидат со месеци, а можеби и со години.

Затоа, немојте да се изненадите ако во расправија спомнат како сте ги повредиле пред три години и три месеци со некоја безопасна реченица, што било крајно навредливо за нив. Можеби се мирни, но исто така многу лесно се навредуваат.

Напиши коментар