Celebrity

„Изгорете ги градниците! Денес треба да славиме !”

Викторија Бекам упати повик кон „девојките и жените ширум светот“ додека ги предводеше прославите на Меѓународниот ден на жената.

Одбележан на годишно ниво, настанот се одржува за да ги прослави социјалните, економските, културните и политичките достигнувања на жените, истовремено зголемувајќи ја свеста во врска со родовата еднаквост и паритет низ целиот свет.

Овогодинешната тема „Избери да се спротивставиш“ собра илјадници објави низ социјалните мрежи, а многумина објавуваат селфи на Инстаграм со едната рака во воздух заедно со насловот.

На Твитер, хаштагот стана начин на ширење на свеста за протестите што се одржуваат во над 40 земји, вклучувајќи ги Кина, Русија, Израел и Велика Британија.

Викторија и Дејвид Бекам беа на чело на манифестацијата уште во раните утрински часови. Меѓународниот ден на жената започна со порака за моќта на жената, балони, подароци и задолжителни пораки за поддршка.

Одбележан на годишно ниво, настанот се одржува за да ги прослави социјалните, економските, културните и политичките достигнувања на жените, истовремено зголемувајќи ја свеста во врска со родовата еднаквост и паритет низ целиот свет.

И Викторија (46) им оддаде почит на „сите дами и млади девојки токму на овој ден“ во кратка видео-порака во која им искажува поддршка на своите 28 милиони следбеници на Инстаграм.

Ќерката Харпер на Фотографија која ја направи Дејвид Бекам по повод Меѓународниот ден на жената.

Напиши коментар