Free zone

Јога вежби кои треба да ги правите по долготрајното седење: Лесен петминутен програм коj ќе направи чуда за вас и вашето тело

Познато е дека долгото седење може да биде лошо за вашето здравје, но со некои јога вежби, лошите ефекти од седењето може да се намалат.

Според студијата на „Annals of Internal Medicine“, луѓето кои обично седат во текот на денот, имаат двојно поголема веројатност да умрат премногу рано, дури и ако редовно вежбаат.

Иако ако имате одредена рутина за вежбање, обидете се да ги вклучите овие едноставни вежби за јога во вашата рутина, за да ги намалите негативните ефекти што може да ги има седечкиот начин на живот врз вашето тело и вашето здравје воопшто.

Напиши коментар