Free zone

Јога вежби што треба да ги правите ако седите цел ден: Лесна петминутна програма! (ВИДЕО)

Познато е дека продолженото седење може да биде лошо за вашето здравје, но со некои јога вежби, лошите ефекти од седењето може да се намалат.

Според студијата на „Annals of Internal Medicine“, луѓето кои обично седат во текот на денот имаат двојно поголема веројатност да умрат предвреме, дури и ако редовно вежбаат.

Дури и ако имате одредена рутина за вежбање, обидете се да ги вклучите овие едноставни јога-вежби во вашата дневна рутина за да ги намалите негативните ефекти што може да ги има седечкиот начин на живот врз вашето тело и вашето здравје воопшто.

Напиши коментар