Free zone

Како да ја ,,убиете досадата”- Што можете да правите како двојка освен да гледате филмови и серии

Признајте дека во последно време, најлесно решение за вас како двојка сте биле да гледате филмови и серии на каучот.

Нема ништо лошо во тоа, бидејќи сите ние бараме начин да го искористиме најдоброто од постојната ситуација, и ако тоа е она што ни се допаѓа, не треба да се срамиме од тоа.

Меѓутоа, ако ви е здодевно од оваа рутина со вашиот партнер, можеби е време да вклучите некои други активности во распоредот со кои ќе можете да се забавувате. Ако сме заинтересирани за вас.

Играјте музичка игра
Пронајдете тема што ќе ја поврзете со музиката, на пример, кажете му на вашиот партнер да пушти песна која ќе го потсети на вас.

Исто така, можете да размислите заедно за најдобрите песни што обработуваат одредена тема, како на пример славните сцени во филмот High Fidelity. Важно е да се забавувате и малку да ја промешате плејлистата.

Возете велосипеди
Ако и двајцата имате велосипед, еве идеи за нова активност. Заедно ќе бидете надвор и ќе можете да истражите некој дел од градот во кој воопшто не сте отишле.

Побарате зеленило и отворени простори каде што нема преголем сообраќај.

Пригответе го вашето омилено јадење од ресторанот- на ваш начин
Без разлика дали е одење во ресторан или нарачување од дома, сигурно има некое јадење во кое секогаш уживате .

За да направите сè малку поинтересно, пронајдете рецепт што приближно одговара на состојките на тоа јадење и обидете се да го направите заедно дома или подгответе го за излет.

Исто така може да најдете начин да го подобрите вкусот и дефинитивно ќе биде послатко ако работите заедно на подготовката.

Вежбајте
Сè е полесно кога некој друг го прави тоа и кога можете да се мотивирате заедно. Постојат безброј вежби што можат да се прават во парови и дома, како и безброј начини да се направи предизвик или игра.

Сигурно ќе ви биде поинтересно отколку да го правите тоа сами.

Одете во музеј – кога условите ќе дозволат
Можеби ова време на преод на сезоната се уште не е идеално време да бидете надвор цел ден, затоа размислете за затворена варијанта и тоа: штом условите го дозволат тоа.

Изберете еден од музеите и посетете го со партнерот, бидејќи на тој начин можете да научите нешто ново за различни теми и да додадете малку разновидност во деновите.

Играјте друштвени игри
Без разлика дали се класични или нешто помодерни игри на табла, тие можат да донесат часови забава со активирање на мозочни пресврти.

Може да пробате некои од многуте игри со карти, како и игри со коцки, како што се коцките. Сето тоа може да се комбинира со храна и музика по ваш избор.

Напиши коментар