After Midnight

Како да освоите нечие срце? 5 докажани топло-ладно игри кои ќе ви помогнат да заведувате

Туке е најважна тактиката !
Кога сте на почетокот на врската, бројни „топло-ладно“ игри се неизбежни.

Колку и да се вознемирувачки понекогаш, тие се потребни, кога ќе размислите за тоа.

Во човечката природа е да го цениме повеќе она за што мораме малку да се потрудиме.

 1. Не правете сè први и бидете трпеливи
  Само што запознавте некој кој толку многу ви се допадна ,,на првата” што веќе го гледате како ваш најдобар пријател или партнер ? Забавете малку. Секоја врска се развива со свое темпо и не можете да ја присилите. Само затоа што таа личност е одлична за вас, не одете премногу брзо.

Научете да бидете трпеливи и уживајте во возбудата од нешто ново што е можно подолго. Запознавањето и откривањето е најубавиот и највозбудливиот период во секоја врска.

Немој да бидеш првиот што ќе оствари контакт или со други зборови, обиди се и самиот да бидеш плен. Прво нека ви пријде другата страна. Оној што го прави првиот чекор е секогаш во послаба позиција на преговори од лицето кое одлучува дали да го прифати или не.

 1. Уживајте во соло статус или барем зрачете така
  Преминувањето од врска во врска само затоа што не сте навикнале да бидете сами е многу лошо затоа што всушност не си давате шанса да се запознаете себе си. А, запознавањето себе си е најважно за да можете да функционирате со другите.

Ако сте надвор од врска, обидете се да бидете соло некое време и да научите да уживате во неа.

Поентата е, ако сте среќни и безгрижни, луѓето околу вас ќе забележат. Излезете со пријателите. Тешко е да заведувате ако сте дома и не излегувате. Направете забавни работи што ве прават среќни и ќе престанете да размислувате да ја играте играта, ќе започнете да ја живеете. Одете на социјални настани и запознајте нови луѓе.

 1. Оставете простор за имагинација
  Суштината на заведувањето е да ја задржите другата страна заинтересирана за вас и да поставувате прашања, а вие да одговорите. Ако ве праша што правите следниот петок и иако немате план и едвај сте чекале да ве праша, не го покажувајте тоа во целост. Одржувајте ја врската на тивок оган. Одговорете дека сè уште не сте сигурни и дека треба да проверите. Но, не звучете ладно и целосно незаинтересирано.
 2. Немојте да бидете премногу лесно достапни
  Дали добивте порака на вашиот мобилен телефон или тој / таа ви се јавува и вие седите во друштво? Не мора да се јавите веднаш, слободно почекајте час или два. Играта мачка и глушец е игра со нерви, но и возбудлива игра.

На овој начин другата страна, на почетокот не е сигурна на што е со вас, а токму тоа привлекува.

Но, бидете свесни дека секој има свои граници, затоа не претерувајте. Не правете го ова секогаш кога ќе ви се јави и не чекајте подолго од еден ден за да го вратите повикот.
Истото важи и за преписката. Во почетната фаза, не одговарајте на пораката истата секунда. Во спротивно, оставате впечаток дека немате работа во животот, зјапате во вашиот мобилен телефон и едвај чекате тој да ви испрати порака.

Не покажувајте дека сте заљубени, оставете го да мисли каде сте и што правите.

 1. Бидете слободоумни
  Како што вие не треба да бидете нападни, истото важи и за спротивната страна. Веднаш штом ќе сфатите дека некој е нападен на самиот почеток, избегајте. Некои од знаците на упад се лесно препознатливи: испраќање пораки до сите можни платформи што ги користите (СМС, е-пошта, Фејсбук, Вибер …) дури и ако не одговорите.

Тој ви се јавува за да ви каже дека има пропуштен повик и ве прашува дали сте се јавиле (иако има прикажан број и знае дека не сте го направиле). Наметливите луѓе секогаш се јавуваат први, дури и пред воопшто да се разбудите. Тие се несигурни и затоа се согласуваат со сè што ќе кажете. И тоа никој не го сака!

На крајот, кога другата страна конечно ќе ве освои, никогаш не дозволувајте да мислат дека сте таму и повеќе не треба да се трудат околу вас. И во стабилна врска, добро е да се игра со мачка и глушец, топло-ладно, понекогаш.

Напиши коментар