After Midnight

Како да спречите љубомората да ја уништи вашата врска?

Љубомората е многу тешка емоција за контрола.

Колку пати и да сте си ветиле дека нема да се однесувате како љубоморно дете, таа ве јаде однатре и надвор. Од сите емоции што ги покажуваат луѓето, љубомората за жал е една од најчестите и онаа што создава најмногу проблеми во љубовните врски. Проблемот е во тоа што повеќето луѓе не знаат како да ги контролираат своите емоции и како да се справат со љубомората.

Многу често, љубомората може да ве натера да кажете или да направите нешто за што подоцна ќе зажалите. Заблуда е и да се мисли дека љубомората е знак на љубов. Никогаш не може да биде позитивна работа и, згора на тоа, честопати доведува до раскинување.

Па, како да ја спречите љубомората да ви ја уништи љубовта?

ПРИЗНАТЕ СИ САМИ НА СЕБЕ ДЕКА СТЕ ЉУБОМОРНИ

Ова е најтешкиот дел, бидејќи никој не сака да си го признае тоа себеси, а камоли на другите. Чувството на љубомора не ве прави лоша личност, едноставно ве прави човечко суштество. Не треба да се чувствувате лошо што подлегнавте на ова чувство, но треба да си дадете храброст да се соочите со тоа. Точно, признавањето дека сте љубоморни ќе му наштети на вашето его, но дали е поважно од чувствата на вашата сакана личност

ИЗБРОЈТЕ ДО ДЕСЕТ

Ако знаете дека сте многу љубоморни, овој чекор е многу важен за вас. Тоа е техника за медитација што се покажа како многу ефикасна во многу стресни ситуации. Во суштина само треба да земете длабок здив и да изброите до десет додека издишувате. Овој метод ќе ви овозможи да размислите пред да го направите следниот чекор.

ЗБОРУВАЈТЕ ИСКРЕНО СО ВАШИОТ ПАРТНЕР

Секоја врска е различна и секој од нас со себе носи свое уникатно искуство од минатото. Можеби вашата љубомора е последица на однесувањето на вашиот поранешен партнер. Ако однесувањето на сегашноста на кој било начин ве потсетува дека некогаш ве повредило многу, кажете му го тоа. Можеби не е ни свесен дека неговото однесување предизвикува вашата љубомора да расте.

ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД ЧУВСТВОТО НА НЕСИГУРНОСТ

Кога не се чувствувате задоволни во вашата кожа, тоа се рефлектира во вашата несигурност и неизбежно води до љубоморни сцени. Луѓето кои немаат високо мислење за себе, имаат тенденција да гледаат измама насекаде, дури и кога таа навистина не постои. Исто така, несигурноста може да доведе до поголемо чувство на посесивност што ве прави да се чувствувате отфрлени ако вашиот партнер не е со вас 24/7.

Напиши коментар