Free zone

Како до совршени усни

Веројатно сте слушнале и прочитале милион пати како треба да се грижите за кожата и, меѓу другото, за усните во текот на зимските месеци за да не пукнат и да бидат груби. Постојат многу совети, скапи препарати, мелеми, и креми за да добиете позитивни резултати. Сепак, постои подобар начин да се грижите за усните, кој истовремено е и едноставен, ефтин, брз и неверојатно ефикасен.

Пред да ви ја откриеме „тајната состојка“ за која сме сигурни дека во моментот ја имате во бањата, имајте на ум дека ништо не е може да се постигне од денес за утре и затоа мора да бидете постојани во текот на целата сезона.

Друг важен факт е, всушност, постапката што гарантира меки и меки усни во текот на зимата:

  1. Пилинг треба да се направи пред спиење
  2. Балсам за усни треба да се нанесува по пилингот за да не испукнат, да имаат црвени процепи проследени со непријатно чувство на печење и сувост.

Бидејќи забележавме пилинг под број еден, веројатно сте запознаени со разни техники на пилинг, од аматерски до професионален. Сепак, она во што се верува или не е подобро од средство за лупење слично на шеќерна паста, крпа или нежна четка за заби се стапчиња за уши.

Можеби си мислите дека стапчињата се премногу нежни за пилинг и затоа се бескорисни за таа цел, сепак, ова е скоро идеален начин за отстранување на мртвите клетки на кожата и доволно нежни за да не се оштети епителот (што може да биде случај ако претерајте со крпа или четка за заби).

Покрај тоа, можете да користите памук за благ пилинг на деликатната област околу очите, што може да биде многу чувствителна и сува во зима толку многу што дури и коректор за тој регион не може да биде корисен.

Напиши коментар