Free zone

Како изгледаат сцените од популарните филмови без специјални ефекти?

Во минатото, специјалните ефекти се користеа во филмовите за да се прикаже нешто што е тешко, скапо или невозможно да се сними без нив.

Денес, тие исто така наоѓаат употреба во снимањето сцени во кои протагонистите на филмот, на пример, зборуваат во лифт, како во „Чудесниот пајак“ (2012), или се во возило во пустината, како во „Џуманџи: Следно“ Ниво (2019).

Тешко е да замислиме како им е на актерите кои треба да бидат убедливи како ликовите што ги толкуваат додека ги снимаат своите сцени пред голем зелен или син екран, но веруваме дека веќе се навикнати по сите овие години .

Погледнете подолу како беше на снимањето сцени од најпопуларните неодамнешни филмови и како истите сцени завршија на големото платно.

  1. Сцена од филмот „Близнаци“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Прекрасен пајак“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Џуманџи: следното ниво“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Повик на дивината“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Дулитл“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Истерувачи на духови “ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Враќање на Мери Попинс“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Човек од челик“ со и без специјални ефекти
  1. Сцена од филмот „Алита: Боречки ангел“ со и без специјални ефекти

Напиши коментар