Free zone

Каков татко – таков син…но и ќерка

Ова се карактеристиките што децата ги наследуваат од своите татковци.

Кога се очекува раѓање на новороденче, сите се прашуваат како ќе како ќе оди, ќе зборува или ќе изгледа. За среќа, науката може да даде одговори на многу од овие прашања. Постојат одредени карактеристики што децата ги наследуваат од своите татковци.

Изглед
Во однос на изгледот, детето наследува 60 проценти од гените на таткото, во споредба со 40 проценти од мајката. Ова значи дека детето може да наследи некои забележливи карактеристики од таткото.

Висина
Физичкиот изглед е главно резултат на гените на таткото. Ако таткото е висок, голема е веројатноста дека детето исто така ќе биде високо. Децата кои имаат ниски мајки и високи татковци се генерално повисоки.

Дентална структура
Структурата на забите е претежно наследена од таткото. Ако таткото има квалитетни, силни заби кои ретко се расипуваат, постои голема шанса и детето да ги има.

Прсти
Не е невообичаено татковците и децата да имаат слични прсти, особено на нозете.

Раце
Ако таткото е десњак, а мајката левак и обратно, детето најмногу ќе ја наследи карактеристиката на неговиот татко.

Стил на спиење
Исто така е можно да се каже која позиција ќе ја заземе детето,ќе ја заземе позицијата за време на спиењето ако погледнете како спие неговиот татко.

Дупчиња во образите
Дали сте заљубени во дупчиљата што се појавуваат во образите на вашиот партнер кога тој се насмевнува? Постои голема шанса и детето да ги има.

Полни усни
Бебињата често имаат полни усни, кои со текот на времето можат да станат потенки. Ова се смета за доминантна карактеристика што децата ја наследуваат почесто од татковците.

Напиши коментар