Astro&Horoscope

КОИ се вашите НАЈМРАЧНИ тајни

Дали некогаш сте чуле за Црниот хороскоп? Тој има различни знаци, и ја претставува црната страна на секој од нив.

Пронајдете го вашиот црн знак Хороскоп и откријте која е вашата најтемна црта!

Кентаур (8 јануари – 12 февруари)

Кентаурот е половина коњ, половина човек. Тешко му е да ги контролира животинските нагони и нагони. Луѓето родени во овој знак се одликуваат со својата независност и нескротливата љубов кон слободата.

Харпи (13 февруари – 18 март)

Во грчката митологија, харфиите биле ќерки на морскиот бог Таумант и океанидот Електра. Тие ги персонифицираат темните облаци негувани од ветрот. Луѓето родени во знакот на Харпи не знаат да простат, се сеќаваат на навредите додека не го казнат строго оној што ги повредил. Тие се многу одмаздоубиви.

Пегаз (19 април – 24 април)

Во митологијата, Пегаз претставува крилест коњ, син на Посејдон и Медуза. Луѓето родени во овој знак имаат висока самодоверба и мразат да прават како што треба „обичните смртници“. Тие се многу себични.

Кербер (25 април – 30 мај)

Керберс едноставно блеска од бес и омраза. Главата на Кербер постојано преплавува со мисли како да повреди некому.

Сатира (31.05 – 3.07.)

Сатир е шумски демон, полу-човек или полу-животно. Луѓето родени во овој знак целиот свој живот го посветуваат на задоволство. Го мразат стареењето и сето тоа што го носи.

Сирена (4 јули – 10 август)

Сирените се најшармантниот и најатрактивниот знак. Но, тие исто така лукаво ги користат своите привлечност за да уништат некого кога сакаат и да го извлечат максимумот од своите жртви.

Грифон (11 август – 15 септември)

Ова е митско чудовиште со тело на лав и глава, крилја и канџи на орел, чувар на гробовите и ризницата. Луѓето родени во овој знак се во најмала рака, чудни. Ништо не може да ги спречи, бидејќи нивните мисли се фанатични. Тие се исто така способни да убиваат за своите идеали.

Химера (16 септември – 22 октомври)

Химерата е митско суштество од мешавина од лав, змеј и коза. Луѓето во знакот на химера се одлични во изнуда, тие се многу лицемерни и затоа секогаш излегуваат од секоја ситуација.

Сфинга (23 октомври – 30 ноември)

Во грчката митологија, Сфингата претставува чудовиште со тело на лав и глава и гради на девојче. Луѓето родени во овој знак се многу енигматични, како и самата Сфинга. Тие се благородни, но многу ги сакаат материјалните работи. Тие мразат сè што е духовно.

Минотаур (1 декември – 7 јануари)

Митското суштество е полу-човек – полу-бик. Луѓето родени во овој знак се полни со бес, исто како и Минотаурот, диви и опасни. Тие се буквално искинати одвнатре поради бесот и животинскиот инстинкт што не можат да го контролираат.

Напиши коментар